Френски съд призна националния железопътен оператор на Франция за виновен

...
 
Френски съд призна националния железопътен оператор на Франция за виновен
Коментари Харесай

Глобиха националния железопътен оператор на Франция, заради прегазена домашна котка

 

Френски съд призна националния железопътен оператор на Франция за отговорен за немарливост, откакто заминаващ трен прегази котка, избягала от чантата на пасажер. Инцидентът възмути групите за отбрана на правата на животните, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Собствениците на Неко – което на японски значи „ котка “, упрекнаха железопътния личен състав в свирепост, когато през януари отхвърлиха да забавят високоскоростния трен от Париж до Бордо, откакто домашният им любим скочи на релсите.

Смъртта провокира демонстрации и онлайн петиция с повече от 100 000 подписа, а министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен тогава съобщи, че е „ изключително шокиран “.

Впоследствие благотворителна организация за отбрана на правата на животните подаде тъжба против националните железници SNCF за „ съществено малтретиране и свирепост, довели до гибелта на животно “.

Това обвиняване планува санкция до 75 000 евро и петгодишна присъда затвор, само че във вторник парижки съд наложи на SNCF санкция от 1000 евро за „ немарливост “, като постанови, че убийството на домашния любим е било породено „ несъзнателно “.

Магистратът заключава, че „ не са били ангажирани нужните запаси за спасяването на котката “.

Клонът на пътническата организация SNCF е наказан да заплати още по 1000 евро обезщетение на всеки от двамата притежатели на животното.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР